Атриа го продолжува партнерството со AIESEC во Србија

Голема чест и задоволство ни е да објавиме дека Atria Group и оваа година ја продолжува својата соработка со интернационалната студентска организација AIESEC во Србија. As national partner, Atria found its place among few companies from Serbia that earned this position after having carried out several joint projects with this organization. Како компанија чија основна дејност е фокусирана

Прва регионална коучинг конференција | Play a World Game

Erickson International и Atria Group со задоволство ви ја претставуваат првата регионална коучинг конференција во рамки на југоисточна Европа “Play a world game” којa ќе се одржи во хотелот Радисон Блу Стари Млин во Белград, Србија на 5 март 2015 година. Конференцијата претставува можност на едно место да се соберат коучи од регионот, меѓународни коучинг

25 моќни коучинг прашања кои ќе ги мотивираат вашите клиенти

Кои се моќните коучинг прашања што коучот треба да ги постави на својот клиенд за да би достигнал до саканиот резултат? Интернационалната федерација на коучеви (ICF) спроведе студија која покажала кои се најчестите прашања која коучевите ги поставуваат на своите клиенти за време на сесијата. Прашања: 1. Доколку ви дадам еден додатен саат дневно, што

Говорот на Кралот – Коучинг приказна вредна за Оскар!

Сигурни сме дека многу од вас веќе го гледале филмот „Говорот на Кралот“. Овој филм е нешто што секој коуч треба да го погледне. Geoffrey Rush (како Lionel Louge, логопед) користи коучинг во својата работа на тешка говорна мана на Collin Firth (како крал George VI). Во тешки денови, кога светот е на работ на

Дали коучингот е уметност или наука?

Коучингот е уметност и наука! Прочитајте зошто. Изборот на зборови навистина прави разлика. Размислете за личностите кои се етикетирани дека шират негативна енергија, наспроти харизматичните. Како се изразуваат? Нивниот избор на зборови е клучната разлика. На овој блог ќе пронајдете неколку примери што ќе Ви помогнат да сфатите што работат тренерите и зошто всушност коучингот

7 тајни за успешно работење што секој коуч треба да ги знае

Да се направи успешен коучинг бизнис не е лесно. Поради тоа ви претставуваме 7 тајни за успешно работење што секој коуч треба да ги знае пред да се одлучи со почнување на сопствен коучинг бизнис. 1. За секоја работа треба да сеима ВИЗИЈА Како коуч, неопходно е да си поставите неколку прашања пред да одлучите