25 моќни коучинг прашања кои ќе ги мотивираат вашите клиенти

Кои се моќните коучинг прашања што коучот треба да ги постави на својот клиенд за да би достигнал до саканиот резултат? Интернационалната федерација на коучеви (ICF) спроведе студија која покажала кои се најчестите прашања која коучевите ги поставуваат на своите клиенти за време на сесијата.

Прашања:

1. Доколку ви дадам еден додатен саат дневно, што би направиле со него? – Francisco Alvarez

2. Што би направиле доколку имате неограничени број на ресурси? – Karen Martin Miner

3. Што ве спречува да го направите ова? – Chris Padgett

4. Што прво би направиле? – Katarzyna Winar

5. Што е тоа што ве спречува? – Jennz Leow

6. Колку енергија сте спремни да вложите во тоа? – Alisa Martiney

7. Какво е вашето идејно решение? – Mark Smith

8. Што сакате да докажете со тоа? – Jessica Malavez

9. Доколку сум на ваше место и доколку барам совет од вас, што прво ќеми кажете? – Thom J Ferrie

10. Што прво би се обиделе да направите кога знаете дека не можете да успеете? – Alyssa Gonzalez

11. Само затоа што некогаш се случило  во минатото, зошто мислите дека повторно би се случило? – Rene Stuart

12. Дали ве прави среќен тоа што го работите? – Jen Mickelson

13. Доколку парите би можеле да зборуваат што ви би рекле? – Lucio Andres Perez

14. Какво искуство сакате да стекнете? – Rodney Mueller

15. Како оваа одлука се вклопува во она што го знаете за себе? – Rebecca Macfarlane

16. Кога ќе почнете? – Pat Kennedy

17. Кои се малите чекори кои можат да ве одведат поблиску до остварување на вашите визии? – Josephine de la Paz

18. Што чекате? – Juan Elias Romero Vasquez

19. Која е морална поука за оваа приказна? – Brent Nestler

20. Кој дел од тоа што сега го рековте може да биде претпоставка? – Rachel Mendonca Gojer

21. Кои се позитивните работи кои произлегуваат од оваа негативна ситуација? – Vanya L. Marinova.

22. Кои се најчестите работи кои ги зборувате на себе? – Nancy Mathias

23. И….? – Katy Caroan

24. Кога би го знаеле одговорот на ова прашање, коj би бил? – Rita Tourigny

25. Што е она што сакате да ве прашам, а секогаш го пропуштам тоа прашање? – Annie Gelfandy

Уметност и наука на коучингот е програма на Ериксоновиот интернационален колеџ и прва ICF (International Coach Federation) акредитирана коучинг програма во Македонија. Оваа програма е дизајнирана така што ќе ви овозможи достигнување на мајсторство во коулингот. Покрај професионалните коучеви, овој тренинг е наменет и на лидерите и менаџерите кои сакаат во своето портфолио да ја додадат и една од најефикасните методологии на денешницата за развој на човековиот потенцијал.

TASC-featured---mac

Програмата ќе ви овозможи да го направите првиот и најзначаен чекор кон кариерата на успешен бизнис или животен коуч. За време на програмата ќе научите како со своите клиенти на најбрз и најефикасен начин да асистирате во постигнување на саканите цели.

Повеќе информации за тренингот пронајдете овде.

Поврзани статии:
Што е коучинг?

Животен коучинг
Уметност и наука на коучингот
Бизнис коучинг
Коучинг стандарди