НОВОСТИ

Прва регионална коучинг конференција | Play a World Game

Erickson International и Atria Group со задоволство ви ја претставуваат првата регионална коучинг конференција во рамки на југоисточна Европа “Play a world game” којa ќе се одржи во хотелот Радисон Блу Стари Млин во Белград, Србија на 5 март 2015 година. Конференцијата претставува можност на едно место да се соберат коучи од регионот, меѓународни коучинг тренери, HR менаџери како и професионалци, заинтересирани да научат или споделат интернационални искуства и практични знаења за уметноста и науката на коучингот. (more…)

Атриа го продолжува партнерството со AIESEC во Србија

Голема чест и задоволство ни е да објавиме дека Atria Group и оваа година ја продолжува својата соработка со интернационалната студентска организација AIESEC во Србија. As national partner, Atria found its place among few companies from Serbia that earned this position after having carried out several joint projects with this organization.

Atria---AIESEC

Како компанија чија основна дејност е фокусирана и вредна работа на развој на човековиот потенцијал низ тренинг и коучинг програми. Atria Group ќе продолжи активно да ја поддржува компанијата AIESEC Србија во нивниот напор, да на младите и амбициозни лица им овозможат да ги развијат своите капацитети и да ги остварат своите професионални цели.

aiesec1

Еден од првите чекори што Atria Group ќе ги превземе како продолжение на успешната соработка, како национален партнер на AIESEC Србија, ќе биде учеството на “New Leaders Conference” што ќе се одржи во средината на Ноември оваа година.

Завршен третиот модул на тренингот „Уметност и наука на коучингот“

Третиот модул на „Уметност и наука на коучингот“, акредитираната програма на Ериксон Колеџ, одржан е од 19-ти до 22-ри јуни 2014. во просториите на компанијата Атриа Група во Белград, Тренер на овој модул беше Силвиа Виола.

(more…)

Промотивна презентација и отворен тренинг „Врвен комуникатор“ во Скопје

Во рамките на интересните активности кои се одвиваат во Македонија од страна на Атриа, а поради големиот интерес за темата, на ден 25.06.2014 година во 18:00 часот, во ТЦЦ Плаза во Скопје, ќе се одржи бесплатна промотивна презентација на тренингот „Врвен комуникатор“. (more…)

Втора интернационална конференција на коучеви (World Game Conference)

Втората интернационална конференција на коучеви (World Game Conference) организирана од страна на Ериксон колеџот ќе се одржи во Истанбул на 24 и 25 Април, а на неа ќе биде присутна и Атриа Група. На оваа конференција нашите претставници Предраг Јовановиќ и Јелена Кантар Костиќ  ќе разменуваат искуства со коучеви од 40 различни земји, а прашањата со кои ќе се занимаваат се врзани за едукацијата на корпоративниот развој, тимови, преговори и друго. (more…)

Отворен тренинг Professional Presentation Live (PPL) – 30 Мaj

Отворениот тренинг Professional Presentation Live (PPL) ќе се одржи на 30ти Мај во просториите на Атриа Групата. Оваа програма е наменета за развој и усовршување на презентациските вештини на единствен начин со помош на современа технологија. Оваа програма е нов тренд во светот и развиен е на основа на искуствата кои опфаќаат илјадници изведени и ислушани презентации од страна на врвни експерти, а сето тоа е ставено во виртуелната стварност. (more…)

Атриа на интернационалниот самит на директори на човечки ресурси во Прага

Во Прага на 24 и 25 април ќе се одржи Интернационалниот самит на директори на човечки ресурси на кој ќе биде присутна и Атриа Групата, а наш претставник ќе биде Душан Басало кој е воедно и еден од говорниците на главниот дел од самитот.

samit (more…)

Работилница Process Communication Model® (PCM) во Унијата на Работодавачи на Србија

Денес ќе се одржи PCM работилница во просториите на Унијата на работодавачи на Србија, а работилницата ќе ја држи Драгана Милетиќ. Учесниците ќе имаат прилика да се запознаат со едни од најефективните алатки кои се применуваат за подобрување на комуникацијата, преминување на интерните и екстерни конфликти и развој на лидерството. Според примените во развојот на менаџерските вештини, мултидимензионалноста на овој модел го прави идеален додатен модел за поддршка на развојот на професионалните коучеви и ментори. (more…)

Одржан е првионт PCM тренинг во Србија

Минатата недела во просториите на Атриа Група се одржа првиот PCM тренинг во Србија.

LOGO KCE(Process Communication Model ®) е иновативна алатка која овозможува разбирање на длабинската структура на личнноста. Тој претставува еден од најефективните алатки кои е можно да се применат во подобрување на комуникацијата, преминувајќи ги интерните и екстерните конфликти и развојот на лидерството. Покрај примената во развојот на менаџерските вештини, мултидимензионалност и поврзаност со трансакциска анализа, овој модел е идеален дополнителен модел за поддршка на развојот на професионалните коучеви и ментори. (more…)

НОВА ГЕНЕРАЦИА СЕРТИФИЦИРАНИ ЕРИКСОНОВИ КОУЧЕВИ

Минатата недела во просториите на Атриа Група е завршен четвртиот, а воедно и последен модул од програмата „Уметност и наука на коучингот“ (акредитирана програма на Ериксон колеџ), со која добивме нова генерација сертифицирани Ериксонови коучеви.